Doe mee en bouw beroemde elpeehoezen van lego

De laatste Culturele Zondag van het jaar, op 5 oktober, heeft als thema het Zilverfestival. Het evenement staat dan geheel in het teken van actieve 55 plussers. Muziek, zang, dans, kunst en ook herinneringen en bijzondere verhalen komen aan bod. Bijvoorbeeld op de expositie van beroemde elpee-hoezen, die voorafgaand aan de Culturele Zondag worden gebouwd van Lego. Wie mee wil bouwen, kan zich opgeven.

Actieve vijftigers en zestigers van nu, en ook jongere generaties, kennen ze natuurlijk: de beroemde elpeehoezen van bijvoorbeeld The Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin en The Doors. De Culturele Zondag organisatie geeft daar een draai aan door een expositie te organiseren van beroemde platenhoezen met daarnaast dezelfde hoes, maar dan gemaakt van Lego.

Op het UITfestival en bij de legowinkel Superspeelgoed wordt voorafgaand aan de Culturele Zondag gebouwd aan de legohoezen. Jong en oud kan daar aan meedoen. De Muziekbank maakt de lijst met te bouwen elpees en zal voor de expositie de hoes-duo’s voorzien van wetenwaardigheden over de albums. De expositie start op de Culturele Zondag op 5 oktober en is tot en met 1 november te zien bij de Muziekbank en legowinkel Superspeelgoed, beide in de Pijpenstraat.

Meebouwen
Op donderdagavond 11 september wordt na een korte introductie gestart met bouwen.
De daaropvolgende bouwdagen zijn donderdag 18 en donderdag 25 september.
De tijden zijn van 18.30 tot 20.30 uur.
Locatie is de Superspeelgoedwinkel aan de Pijpenstraat 22 in Enschede.
Ook op zaterdag 20 september wordt er van 13.00 tot 18.00 uur gebouwd tijdens het UITfestival.

Locatie is dan de tent van de Culturele Zondag die op de Oude Markt staat. Iedereen die mee wil bouwen kan zich tot 12 september opgeven via info@culturelezondagenschede.nl.

Vermeld a.u.b. hierbij je naam, je contactgegevens en je leeftijd. Wil je met meer mensen komen, vermeld dan de gegevens van elk afzonderlijk persoon. Er zijn maar een paar beschikbare plaatsen. Deelname gaat op volgorde van aanmelding.