Verfilm je levenverhaal; maak een minikroniek

Op 2 september 2014 start de cursus 'Minikroniek maken voor senioren' in de Centrale Bibliotheek Enschede. Deelnemers aan deze cursus gaan in 4 weken hun levensverhaal verfilmen, daarbij geholpen door een familielid of vriend. De minikroniek is een documentaire van circa 10 minuten waarin u de mooiste en belangrijkste momenten van uw leven vastlegt.

Hoe maakt u een minikroniek?
De techniek is eenvoudig, iedereen kan het. Er wordt gewerkt in duo's: u en uw helper/filmer. U leert samen hoe je een boeiend verhaal kunt opbouwen. Belangrijke momenten in uw levensverhaal kunt u illustreren met: persoonlijke foto's, nieuwsberichten uit die tijd en muziek die herinneringen oproept. U leert ook creatief filmen en op een eenvoudige manier monteren met de computer. We werken op een simpele manier met smartphones.

Naast de vier lessen op dinsdagmiddagen worden er twee extra 'open studio' lessen ingepland voor degenen die meer willen leren over filmen en monteren. De docent is filmmaker Bert van der Molen van BMTV. Bert heeft gewerkt als programmamaker en editor bij RTV Oost en als videodocent in het onderwijs.

Vertoning van de minikronieken
De minikronieken worden vertoond tijdens de Culturele Zondag op 5 oktober in Concordia. Het thema van die dag is ‘het Zilverfestival’, waar actieve 55 plussers hun kennis, kunde en enthousiasme op het gebied van kunst en cultuur doorgeven aan generatiegenoten en aan volgende generaties.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor 65plussers die hun levensverhaal willen vastleggen en voor kinderen en kleinkinderen die het leven van hun vader, moeder, opa of oma willen documenteren. En natuurlijk voor mensen die samen iets bijzonders willen doen, die willen leren en hun verhalen willen delen.
Meer informatie, een voorbeeld van een minikroniek en uitleg over hoe deze gemaakt wordt vindt u op facebook: www.facebook.com/minikroniek

Cursusinformatie
Voorwaarde: Per duo moet één persoon 65+ jaar zijn
Data: 2, 9, 16 en 23 september
Tijdstip: dinsdagen 13.30 tot 16.00 uur
Locatie: Centrale Bibliotheek Enschede
Kosten: Per duo: € 55,-
Benodigdheden: Eigen smartphone is handig, maar niet noodzakelijk.
Aantal deelnemers: maximaal 6 duo's, op volgorde van binnenkomst
Aanmelden via: info@bibliotheekenschede.nl of telefonisch: 053 480 4804
Sluiting inschrijving: 28 augustus 2014
Organisatie en informatie: Masja de Roy (projectbureau CIMPA-T)
E: masja@cimpa-t.nl of T: 06-17834418

Partners
Voor dit project is subsidie verkregen in het kader van het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst, van RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het VSB Fonds. Voor dit project stelt de openbare Bibliotheek Enschede de benodigde cursusruimte en presentatie-apparatuur beschikbaar en Concordia een filmzaal. Het project is een initiatief van CIMPA-T en de Culturele Zondag Enschede.