Eén-Dag-Tentoonstelling van huiskamerkunst

Op de Eén-Dag-Tentoonstelling ‘Huiskamerkunst’ laten Twentenaren schilderijen en beelden zien die normaal gesproken thuis aan de muur hangen of op de bijzettafel staan.

Iedereen die een kunstwerk met een bijzonder verhaal heeft en dit graag wil delen, kan dit kunstwerk op één dag laten zien aan de inwoners en bezoekers van Enschede. Schilderijen en beelden zijn van harte welkom; van kunst tot kitsch, als er maar een mooi verhaal van vroeger aan vastzit.

De kunstwerken worden tijdens de Culturele Zondag op 5 oktober voor één dag tentoongesteld bij de Bibliotheek aan de Pijpenstraat in Enschede. De tentoonstelling geeft de bezoekers een uniek kijkje in de huiskamers van Twentenaren en neemt de bezoekers mee naar bijzondere verhalen van vroeger. De gerenommeerde Enschedese kunstenares Adrie Arendsman selecteert uit alle inzendingen een aantal werken die deze ene dag tentoon worden gesteld. Adrie volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Enschede en studeerde af in de disciplines: schilderen, grafiek en ruimtelijke vormgeving. Naast beeldende kunst heeft Adrie ook een passie voor mooie verhalen en poëzie. De organisatie van de Culturele Zondag zag daarom in haar dè persoon om de kunstwerken en de bijbehorende verhalen te selecteren.

Meedoen
Geïnteresseerden die kunst of kitsch in de huiskamer hebben met een mooie verhaal, kunnen voor 19 september een mail sturen naar info@culturelezondagenschede.nl met daarbij de eigen gegevens, een foto van het kunstwerk en een korte tekst over het kunstwerk van maximaal 150 woorden. Op basis hiervan maakt Adrie Arendsman een selectie.

Praktisch
Deelnemers die geselecteerd zijn krijgen voor 26 september bericht van deelname. Zij kunnen hun kunstwerk op twee dagen naar de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat in Enschede brengen: op vrijdag 3 oktober tussen 9.30 en 12.00 uur en op zaterdag 4 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur. Ophalen van de kunstwerken kan op maandag 6 oktober tussen 9.30 en 20.30 uur.

Tentoonstelling
De Eén-Dag-Tentoonstelling ‘Huiskamerkunst’ wordt tijdens de Culturele Zondag op 5 oktober om 13.15 uur officieel geopend en is die dag tot 17.00 uur bij de Bibliotheek te bezichtigen.