Meedoen aan een Culturele Zondag

Muzikanten, zangers, dansers, theatermakers en culturele verenigingen komen uit hun repetitieruimtes, concertgebouwen en theaters. Kunstenaars verlaten hun ateliers en schrijvers en fotografen komen tevoorschijn achter hun laptops en camera's.
Op de Culturele Zondag komen ze letterlijk naar het publiek toe en laten zichzelf op een laagdrempelige manier zien in de binnenstad van Enschede.
Op buitenpodia, in tentjes, winkels of in kerken maken amateurs, professionals en culturele verenigingen en instellingen een feestje vol kunst en cultuur. Om te laten zien dat het bruist van de creativiteit en om te tonen wat er in de stad allemaal te doen is op cultureel gebied.

Welke deelnemers doen mee?
Ca. 2 weken voorafgaand aan een Culturele Zondag vind je bij Programma de deelnemers die meedoen.

Ook een keer meedoen?
Geïnteresseerde amateurs en professionals en verenigingen uit Enschede en omgeving kunnen zich aanmelden bij de CZ-organisatie. Je krijgt vervolgens een aanmeldformulier waarop je kunt aangeven wat je zou willen doen doen, hoe dat aansluit op het thema en wat je wensen zijn m.b.t. de locatie, de techniek, etc. De CZ organisatie bekijkt en beoordeelt alle aanmeldingen en selecteert daaruit om vervolgens een evenwichtig programma te maken. De deelnemers doen kosteloos mee.
De CZ-organisatie zorgt voor de faciliteiten als locatie, podia, licht, geluid, meubilair en catering (koffie/thee en naborrel) en de promotie van het evenement.
Je kunt je interesse om mee te doen aangeven bij projectleider Audry Hoemakers via audry@culturelezondagenschede.nl

In 2016 zijn er 4 Culturele Zondagen op:
- 3 april / thema Prat op de Stad / locatie Oude Markt en Langestraat
- 5 juni / thema Kom Spelen! / locatie Wilminkplein en Korte Hengelosestraat
- 25 september / thema UITfestival / locatie Oude Markt
- 30 oktober / thema Zilverfestival; voor en door actieve 55plussers / locatie Oude Markt