De Grote Sprookjesoptocht

Kom verkleed als sprookjes of fantasiefiguur!


Tijdens de laatste Culturele Zondag van het jaar, op 3 november, organiseren de Theatermakerij en Concordia de allereerste Grote Sprookjesoptocht in Enschede.

Kinderen kunnen in hun mooiste sprookjeskleren op 3 november om 12.30 uur naar de Theatermakerij in de Performace Factory in Enschede komen. Daar worden ze geschminkt en leren ze een lopend dansje en dan vertrekt de optocht om 13.30 uur naar het centrum. De optocht gaat door de Heurne en een deel van de Langestraat. Dat zijn de locaties van deze Culturele Zondag-editie.

De tocht wordt twee keer gelopen en eindigt tegen 14.30 uur bij de Theatermakerij.
Kinderen kunnen zich verkleden als bekende of onbekende sprookjesfiguren óf als fantasiefiguur zoals Spiderman of een eenhoorn. Verkleed komen als iemand van vroegere tijden kan ook. Bijvoorbeeld als prinses, ridder of ga als een bekend persoon uit de geschiedenis zoals Robin Hood of Cleopatra.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gratis, onder begeleiding van een ouder of volwassen begeleider, meedoen met de optocht. Ook ouders/begeleiders mogen verkleed meelopen. Opgeven kan tot uiterlijk 30 oktober via info@theatermakerijenschede.nl En geef daarbij aan met hoeveel kinderen en volwassen je wilt komen. Er is een maximaal aantal mensen dat mee kan lopen, dus geef je snel op.

wanneer