Oprichting Stichting Cultuur in Enschede

Op 15 november aanstaande richten vier enthousiastelingen uit de Enschedese culturele sector de Stichting Cultuur in Enschede op.Deze stichting biedt vanaf 2013 de nieuwe onafhankelijke thuishaven in de culturele sector van Enschede aan zowel de Culturele Zondagen als de Cultuurcoach.

De Culturele Zondagen in Enschede zijn op initiatief van Enschede Promotie in 2010 geïntroduceerd. Met Nettie Olde Hartmann als projectleider en Nicolas Mansfield als artistiek leider zijn er ondertussen negen edities georganiseerd. Met een deelnemersveld van 200 amateurs en professionals is een breed netwerk gelegd, waarbij kruisbestuivingen tussen verschillende disciplines en partners zijn ontstaan.

Vanaf 2013 zullen de Culturele Zondagen onder de vlag van de stichting Cultuur in Enschede georganiseerd worden. Er wordt beoogd om het evenement verder uit te bouwen met een focus op co-creatie, het leggen van nieuwe verbindingen en het betrekken van een divers deelnemersveld. Het streven is om nog niet uitgekomen wensen van alle muzikanten, kunstenaars, verenigingen en partners samen werkelijkheid te laten worden. Om dit te verwezenlijken gaat een nieuw projectteam, bestaande uit Anke Peeters Weem en Quinta Clason, de komende maanden uitgebreid in gesprek met zoveel mogelijk deelnemers en vertegenwoordigers in de culturele sector om plannen te maken voor 2013 en 2014.

De stichting Cultuur in Enschede is opgericht met als doel om de kwaliteit, kracht, samenwerking, reikwijdte en impact van alle partijen in de culturele sector van Enschede en omgeving te versterken. Als ambassadeurs van de Cultuurcoach van het eerste uur hebben Marianne van de Steeg (De Muziekschool Twente), Ben Coelman (Nationale Reisopera), Dennis Reidsma (De Gonnagles) en Martijn Braber (Februari Muziekmaand) zich verenigd om de zowel Culturele Zondagen als de Cultuurcoach per 2013 de altijd beoogde onafhankelijke thuishaven midden in de sector te kunnen gaan bieden.