Kom naar Het Zilverfestival!

Op 4 nov wordt voor de 3e keer een Culturele Zondag gehouden met als thema
Het Zilverfestival. Tijdens dit festival staan de culturele activiteiten van 55plus-en oudere generaties centraal. Zij treden op, exposeren of geven workshops op diverse plekken in de binnenstad.


Met o.a. in De Tor muzikale optredens – van Americana tot folkrock - en een tangoworkshop van tangomeester Walter Gonzales uit Buenos Aires!

Er zijn optredens in de centrale festivaltent op de Oude Markt, in de Jacobuskerk, bij Café CP en in de Bibliotheek is er een uitgebreid programma. Doe bijvoorbeeld mee met de workshop Levensboom Maken of kom naar de lezing over de Dolle Mina’s en Muziek & Zingeving. Op meerdere plekken in de Bibliotheek zijn er exposities, o.a. over Enschede toen en nu en een expositie met schilderijen van leden van de Stichting 55Plus. Ook in de Klanderij zijn er diverse optredens van volksdansgroepen.

Het Zilverfestival wordt sinds 2014 om het jaar gehouden. Tijdens de editie van 2014 en 2016 werd er gedanst, stevig gerockt, zeemansliederen gezongen, sjaals gebreid en er werden vele schilderijen en foto’s geëxposeerd.

Bekijk hier het programma per locatie. En volg www.facebook.com/CultureleZondagEnschede en www.instagram.com/culturelezondagenschede