Programmaboekje nu te downloaden

Samen met de organisatie van de Twentse Landdag is er een gevarieerd programma neergezet in de prachtige omgeving in het Ledeboerpark. Op verschillende punten wordt je verrast door culturele en educatieve acts.

Om 11.00 uur wordt de dag officieel geopend door wethouder Hans van Agteren. Zowel voor cultuur- als plattelandsliefhebbers zijn er tal van activiteiten in het groen van het Ledeboerpark met kunst, theater, muziek en dans, een streekproducten- en informatiemarkt, demonstratie van de modernste melkrobot, de beroemde jongveekeuring en leuke educatieve activiteiten voor kinderen.

Er zijn daarnaast enkele bijzondere kruisbestuivingen tussen amateurs en professionals. Leerlingen van theaterschool Luna zijn in de leer geweest bij de Nationale Reisopera laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. De Nationale Reisopera brengt daarnaast het repertoire van Luna in haar eigen stijl ten gehore. Ze geeft tevens samen met de TC Tubantia een aftrap van de Meezing Messiah 2012 (14 & 15 december). Dirigent Nicolas Mansfield vertelt over alle ‘ins en outs’ en liefhebbers kunnen zich alvast aanmelden.

Een andere bijzondere samenwerking is die tussen het Nederlands Symfonie Kamerorkest en Dansschool Helia. Zij laten klassieke Westerse muziek samenvloeien met klassieke dans uit het oude Perzië. Ook de locatie- een drijvend podium in de vijver omgeven door de groene natuur- spreekt ongetwijfeld tot de verbeelding.

Ook beeldende kunst is niet te missen deze zondag. De kunstenaars van stichting de 6Sprong hebben zich op diverse wijze laten inspireren door het thema Groene Glorie. De diversiteit aan kunstvormen is groot en bestaat uit schilderijen, beeldhouwwerken, textiel, grafiek, keramiek en installaties. Ook zijn er diverse werken te zien van andere kunstenaars en workshops waarbij iedereen wordt uitgedaagd hun creativiteit te tonen.

Voor kinderen is er van alles te doen zoals ponyrijden, poppenkast, straattheater, de gezonde speurtocht ‘Toertje de Boer’. De ondernemers van ‘Buiten in Enschede’ (Rondje Enschede) organiseren activiteiten zoals boogschieten, met een touwbrug over de vijver klimmen en koorddansen tussen de bomen.

Download het programmaboekje hier.