Het Lichtatelier

Wees welkom in dit mini-museum met ruim 70 lampen.


In Het Lichtatelier worden lampen ontworpen met materiaal uit verdwenen fabrieken en schakelstations in Twente, Nederland en vele Europese landen. Er is een grote collectie van ruim 70 lampen te zien en te koop. Plus schakelkasten en ander historisch materiaal.

Behoud van lampen met een verhaal
In Het Lichtatelier wordt gewerkt met authentiek materiaal uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Alles is afkomstig uit nu verdwenen fabrieken en schakelstations in Twente, Nederland en vele Europese landen. De lampen vertellen het verhaal van de industriële revolutie. Van veel lampen is de geschiedenis in woord en beeld beschreven en bij ons te lezen.

In Het Lichtatelier is een grote collectie van ruim 70 van deze lampen te zien en te koop. Aan het ophangen van de lampen gaat een heel proces van redesign vooraf dat in het atelier plaats vindt. Na conservering komt er een passend ophangsysteem en zijn er aanpassingen nodig in verband met de veiligheid.

In Het Lichtatelier zijn niet alleen de lampen en het schakelmateriaal te zien. Er staan ook schakelkasten en ander historisch materiaal. Daarnaast zijn er veel historische foto's en naslagwerken. Een bezoek voelt hierdoor als een onderdompeling in een vervlogen tijd. Daarom wordt Het Lichtatelier ook wel een mini-museum genoemd.

Meer info: http://het-lichtatelier.nl

wanneer

-