Kleurrijk knutselen voor een betere toekomst

met Soroptimisten Dunya

In de tent van Soroptimistenclub Dunya kun je zelf iets moois maken. Hiermee steun je het goede doel want je bijdrage gaat naar de Stichting Amader Nir. Deze stichting helpt meisjes die in Bangladesh in de prostitutie zijn beland. Club Dunya doet met een creatieve workshop mee aan deze Culturele Zondag om geld op te halen voor deze stichting.

Soroptimistenclub Dunya uit Enschede is onderdeel van het internationale Soroptimistennetwerk.
Dit netwerk bestaat uit vele vrouwenclubs die zich inzetten voor een betere positie van vrouwen en kinderen in de wereld. De Soroptimisten hebben een zetel in de Verenigde Naties.

Club Dunya Enschede is de 100ste club in Nederland en bestaat uit 17 enthousiaste vrouwelijke professionals, werkzaam in verschillende branches. Ongeveer de helft van de vrouwen hebben hun wortels liggen in andere landen. De club komt 1x in de maand samen.
Tijdens deze clubavonden wordt er vaak lekker met elkaar gegeten, zijn lezingen over boeiende onderwerpen, worden er levensverhalen gedeeld en soms is er een rondleiding of een bezoek aan een interessante organisatie. Zo verbreden de vrouwen hun eigen kennis en netwerk. De clubleden zetten zich ook gezamenlijk in om geld op te halen voor een goed doel. Om de twee jaar is dat een ander doel. De vrouwen halen nu geld op voor een Stichting die meisjes helpt in Bangladesh. Eén van de Dunya clubleden komt uit Bangladesh en heeft contact met deze stichting.

Binnen Dunya is er plaats voor nieuwe leden! Dus ben je een vrouw woonachtig en/of werkzaam in Enschede, wil je je inzetten voor vrouwen en kinderen, heb je tijd en interesse in club Dunya?
Neem dan contact op met de club via: linda_ebrahimi@yahoo.com

Zie www.soroptimist.nl en www.facebook.com/SIClubEnschedeDunya

wanneer

-