Fotomanifestatie Inge Hondebrink

Verhalende tentoonstelling van Inge Hondebrink


Inge Hondebrink (Almelo, 1960) is een gedreven en betrokken fotograaf (en filmer). Met de camera brengt zij mensen en verhalen in een onorthodoxe stijl tot leven.

Zij is een gedreven en betrokken fotograaf (en filmer) en start vaak projecten over onderwerpen die haar sterk persoonlijk raken. Met de camera brengt zij mensen en verhalen in een onorthodoxe stijl tot leven. Of zij nu beroemd, gehandicapt, oud, jong of mooi zijn; iedereen is voor haar een uniek onderwerp.

Dit blijkt ook uit haar serie 'Next Stop Palookaville' van foto’s die zij heeft gemaakt van mensen die reizen met de Greyhound-bus in de USA. Wie in Amerika geen creditcard heeft, is voor lange reizen aangewezen op de Greyhound, de buslijn voor outsiders. Inge Hondebrink reisde 5000 kilometer mee en portretteerde de passagiers. Een roadtrip door het ruige Amerika.

Ben was op zijn zeventiende een gevaar voor de samenleving. Nog één misstap en hij zou levenslang de bak in gaan. Nu, acht jaar later, heeft hij zijn leven radicaal veranderd. Hij denkt nog wel dagelijks aan zijn tweede poging tot moord.

Melissa reist met zoon Russell (4) terug naar Seattle. Ze was in Tennessee om haar zieke vader te verzorgen, maar kreeg ruzie met diens nieuwe vrouw. De reis zal vier dagen duren.

Chrissie is vanochtend na twee jaar vrijgekomen. In de gevangenis kickte ze af. Ze is op weg naar een halfway-home. Daar moet ze wennen aan een leven zonder drugs.

De tentoonstelling bij Galerie Beeld & Aambeeld werd geopend op zondag 8 oktober om 13:45 als tweede onderdeel van een openingenestafette, die startte om 13:00 uur in Fotogalerie Objektief en eindigde om 17:00 uur in het Arendsmanhuis. De tentoonstelling duurt tot en met zaterdag 18 november 2017.

Meer info: www.beeldenaambeeld.nl

wanneer

-