Carolina Caceres uit Chili

Intieme verhalen in de Huiskamer


Hoe ben jij in Enschede/Nederland beland? Hoe vond je het de eerste tijd? En waar ben je nu mee bezig? Neem plaats in de Huiskamer en luister naar deze interessante verhalen van (tijdelijke) bewoners uit onze stad.

Schoonheidsspecialiste Carolina komt uit Chili. Ze zet zich in voor o.a. Free a Girl en is lid van de Soroptiminsten club Dunya; een club die zich sterk maakt voor een betere positie van vrouwen en kinderen in de wereld.

Als klein meisje leefde ze in een verdrietige situatie, in Chili. Haar vader zat in de gevangenis om zijn politieke voorkeur en haar moeder moest dagelijks worstelen om haar kinderen zorg en veiligheid te bieden. Dat had natuurlijk impact op Carolina. Toen ze bijna 6 jaar was is ze met haar familie naar Nederland gekomen. Ze woonden vervolgens nog even in Midden-Amerika, maar vanaf haar 14de is ze in Enschede gebleven. Een beroep kiezen vond ze moeilijk maar ze belandde in de zorg en werd op jonge leeftijd moeder. Eén van haar grote passies kan ze sinds 7 jaar uitoefenen, in haar eigen schoonheidssalon. Ze heeft haar plekje in Enschede gevonden en voelt zich in het dagelijks leven echt een Nederlandse, een Enschedese. En als ze in Chili is dan voelt ze de warmte en liefde van haar familie.

wanneer

-