Doe mee aan de Winter Wonderland Stadsherberg

Voorafgaand aan de Kerst staat de binnenstad van Enschede in het teken van Winter Wonderland. Pleinen en straten worden sfeervol aangekleed in winter- en kerstsfeer. Van zaterdag 19 december t/m woensdag 23 december wordt de prachtige Burgerzaal van het Stadhuis omgetoverd in een sfeervolle Stadsherberg waar het publiek kan genieten van theater, film, dans en muziek en aan lange tafels kan aanschuiven voor een cultureel programma en een hapje. Professionals en amateurs uit de kunst kunnen meedoen!

Rode draad in het programma is saamhorigheid. Het individu is in onze Westerse wereld een groot goed, maar soms vergeten we echt even goed samen te zijn met anderen. Quality time met onze familie en vrienden lukt vaak nog wel, maar onze buren kennen we nauwelijks en veel stadsgenoten zijn grote onbekenden van elkaar. De Winter Wonderland Stadsherberg wil stadsgenoten samenbrengen. Omdat het fijn is om in de koudere donkere dagen bij elkaar te kruipen, omdat we liefde en waardering willen uiten in het geven van kadootjes en omdat we aan het einde van het jaar graag samen terug- en vooruitkijken.

Vijf dagen lang kunnen stadsgenoten bij elkaar aan tafel schuiven. Voor een praatje, een hapje en een programma vol cultuur met optredens, mini-workshops en mini-exposities. Muziek en theater, verhalen en gedichten, film en fotografie, kunst en kitsch. Alles kan. Door met elkaar aan tafel te zitten, te kijken, te luisteren of zelf bijzondere kerstkadootjes te maken én iets te eten creëren we samen een intieme sfeer.

Het programma start elke dag om 14.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Mensen mogen in die tijd doorlopend binnenkomen. Op vaste tijden wordt er een kleine maaltijd geserveerd. Op de ene dag is dat soep met brood of een klein bordje stamppot en op de andere dag kunnen de bezoekers kennismaken met de gerechtjes van andere culturen.

Data en tijden
zaterdag 19 t/m woensdag 23 december
elke dag van 13.00 tot 20.00 uur

Locatie
Het Stadhuis is deze dagen echt ‘Het Huis van de Stad’. Iedereen is welkom om dit bijzondere gebouw binnen te treden. De Burgerzaal wordt ingericht met lange sfeervolle tafels, intieme zithoekjes, expositiewanden en mini-podia. De prachtige trap vormt tevens een natuurlijk podium en de balustrade kan gebruikt worden voor een verrassend optreden. Ook buiten het stadhuis, onder de bogen, bij het Ei van Ko en in het houten hertenkamp zijn optreedmogelijkheden.

Meedoen
Zowel amateurs als professionals uit allerlei verschillende cultuur disciplines zijn welkom. En ook culturele instellingen, culturele verenigingen, culturele platforms en culturele ondernemers kunnen een plek krijgen. Het programma geeft ruimte aan verschillende kunst- en cultuur-disciplines in een evenwichtig en kwalitatief goed programma dat aantrekkelijk is voor het publiek om te bezoeken. Onder kunst en cultuur vallen: muziek, zang, beeldende kunst, dans, theater, fotografie, film, mode, literatuur, verhalen vertellen, cultureel erfgoed, architectuur, kunstgeschiedenis.

Aanmelden
Heb je interesse om mee te doen? Stuur dan voor 15 november een mail naar marcel@burospot.nl. Je krijgt dan vervolgens een aanmeldformulier waarop je kunt aangeven wat je zou willen doen, hoe dat aansluit bij de Stadsherberg en wat je wensen zijn m.b.t. de locatie, de techniek, etc. De organisatie bekijkt en beoordeelt alle aanmeldingen en selecteert daaruit om vervolgens een evenwichtig programma te maken.

Er wordt gekeken naar:
• kwaliteit
• passend in het programma (evenwicht en verdeling)
• technische wensen en haalbaarheid
• locatiewensen en haalbaarheid

Deelnemers kunnen kosteloos meedoen. De organisatie zorgt, voor zover mogelijk, voor de faciliteiten als locatie, podia, licht, geluid, meubilair en catering en de promotie.

Algemene voorwaarden deelname aan de Stadsherberg
Deelname aan de Stadsherberg is op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijkheid voor schade aan of vermissing van kunstwerken, materialen, voertuigen en bezittingen van deelnemers, vrijwilligers en bezoekers. Dit geldt tevens voor de periode van opbouw en afbouw.

Organisatie
De organisatie van de Stadsherberg wordt uitgevoerd onder auspiciën van de Stichting Cultuur in Enschede.
De stichting heeft veel ervaring met culturele evenementen zoals de Culturele Zondagen en de Week van de Amateurkunst. Audry Hoemakers (projectleider van de Culturele Zondagen)en Marcel Bok (o.a. GrensWerk en Kalterflug) vormen samen het organisatieteam. Er wordt nauw samengewerkt met de Stichting Enschede Promotie (organisator van Winter Wonderland).

Bel of mail ons voor vragen en ideeën:
Audry Hoemakers - programmering en promotie
mob. 06 – 348 49 022 / email: audry@culturelezondagenschede.nl
Marcel Bok - programmering en productie
mob. mob 06 - 218 72 391 / email: marcel@burospot.nl