Doe mee met de expositie Zomergoed

De Culturele Zondag van 30 augustus heeft als thema Zomergroeten.
We kijken terug op de mooie zomer en kijken vooruit naar de bontkleurige herfst, de korter wordende dagen en de gezelligheid binnenshuis. Een van de onderdelen is een expositie waar zomerse producten worden omgetoverd in iets waar je de herfst en/of winter mee in kan. Denk bijvoorbeeld aan een kussen van tentdoek, sloffen gemaakt van slippers, of een tas van een strandlaken. Het hoeft geen gebruiksvoorwerp te blijven, het mag ook totaal iets anders worden dat de sfeer van de bontkleurige herfst heeft, of het gevoel oproept van koude en winterse dagen.

Wat gaan we doen
We roepen winkels in Enschede op om voorafgaand aan de Culturele Zondag een aantal zomeritems te doneren, waarna we kunstenaars vragen om een creatie te maken die gebruikt kan worden in de herfst of winter, of die deze sfeer oproept. De kunstenaars gaan daar deze zomer mee aan de slag. De items worden op de Culturele Zondag van 30 augustus getoond in de expositie Zomergoed.

Met de expositie laten we op een leuke, eigenzinnige en ook laagdrempelige manier zien hoe creatief en inspirerend kunstenaars zijn. En het publiek wordt getriggerd om zomerse spullen langer te gebruiken.

Welke items kunnen gedoneerd worden:
- zonnebrillen
- zomerse kleding
- slippers of zomerschoenen
- strandlakens en strandtassen
- opblaasbare strandballen of zwembanden
- kleine tentjes of kampeerspullen
- picknick spullen

Oproep aan winkels
Heb je als winkel iets om te doneren, mail dan voor 17 juli naar audry@culturelezondagenschede.nl wat dat is. Liefst met een foto. Je krijgt vervolgens een mail of we het kunnen gebruiken en wanneer we het ophalen.

Oproep aan kunstenaars
Lijkt het je leuk om mee te doen en wil je een zomers item een herfst- of wintersfeer meegeven, meld je dan voor 17 juli aan via audry@culturelezondagenschede.nl Laat in de aanmelding weten naar welk zomers item je voorkeur uitgaat. De items worden, als het mogelijk is, na de Culturele Zondag van 30 augustus getoond in de winkel van de donateur. Vervolgens gaat het item terug naar de kunstenaar die eigenaar van het werk is en blijft.