Zet je levensverhaal op film

Op 2 september 2014 gaat de cursus ‘Levens delen! Minikroniek maken met de smartphone’ voor senioren van start in de openbare bibliotheek Enschede. Deelnemers aan deze cursus gaan in 4 weken hun levensverhaal verfilmen.

In 4 bijeenkomsten leren de cursisten creatief filmen met de smartphone en monteren met de computer. Deelnemers nemen een familielid of kennis mee die hen gedurende de cursus zal helpen om hun levensverhaal op papier te zetten en in beeld te brengen.

De cursus wordt afgesloten met een première tijdens de Culturele Zondag op 5 oktober in Enschede. Alle deelnemers die dat wensen kunnen dan hun minikroniek vertonen voor een breed publiek en natuurlijk voor geïnteresseerde familieleden en vrienden.

De Culturele Zondag op 5 oktober 2014 heeft als thema ‘Zilverfestival’ (voor en door actieve 55-plussers). Het evenement vindt verspreid over het centrum van Enschede plaats en biedt ouderen de gelegenheid hun kennis, kunde en enthousiasme op het gebied van kunst en cultuur door te geven aan elkaar en aan volgende generaties.

Locatie Bibliotheek Enschede

Tijdstip Dinsdagen 13.30 tot 16.00 uur

Data 2 september, 9 september, 16 september, 23 september

Kosten per duo: € 55,-

Benodigdheden Eigen smartphone is handig, maar niet noodzakelijk

Aantal deelnemers maximaal 6 op volgorde van binnenkomst

Aanmelden Aanmelden voor de cursus kan tot 28 augustus via: info@bibliotheekenschede.nl of telefonisch: 053 - 480 4804. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.


Meer informatie
Een voorbeeld van een minikroniek en uitleg over hoe deze gemaakt wordt is te vinden op: www.facebook.com/minikroniek

Organisatie en aanmelden
Masja de Roy E: masja@cimpa-t.nl T: 06-17834418

Docent
Bert van der Molen E: bert@bmtv.nl T: 06-29196553

Contactpersoon Culturele Zondagen Enschede
Audry Hoemakers E: audry@culturelezondagenschede.nl T: 06-34849022

Mogelijk gemaakt door
Voor dit project is subsidie verkregen in het kader van het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst, van RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het VSB Fonds. De Openbare Bibliotheek stelt de benodigde cursusruimte en presentatie-apparatuur beschikbaar.