Doe mee met de Culturele Zondag van 1 juni

Onder de noemer ‘Doe mee!’ geeft de Culturele Zondag van 1 juni het Enschedese publiek op en rond de Oude Markt de kans om op een middag van allerlei kunstdisciplines ‘te snoepen’. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te schilderen, mee te dansen, mee te zingen, mee te dichten…kortom: om zelf kunst en muziek te maken.

Op die dag kun je als kunstenaar, muzikant, danser, dichter, fotograaf of culturele vereniging laten zien hoe leuk het beoefenen van een kunst en cultuur is. Als deelnemer kun je je eigen act/concert/expositie afwisselen met demonstraties en workshops waar het publiek actief aan kan deelnemen. Op deze manier speel je jezelf in de kijker, kun je jezelf of je vereniging promoten of je aankomende concert of expositie. Mooi, als je nieuwe leden of bezoekers zoekt!

Je kunt als professional of amateur kosteloos meedoen. De CZ-organisatie zorgt voor de faciliteiten zoals de locatie, podia, licht, geluid, meubilair en catering en natuurlijk de promotie van het evenement.

Week van de Amateurkunst en het Gitaarfestival
1 juni is tevens de laatste dag van de WAK: de Week van de Amateurkunst waar de CZ mee samenwerkt. Deelnemers die op 1 juni aan de WAK mee willen doen en de locatie ‘binnenstad’ prefereren, kunnen onderdeel worden van het CZ-programma.
Van 29 mei t/m 1 juni vindt ook het Gitaarfestival in Enschede plaats. Dus ook volop gitaarmuziek op deze Culturele Zondag.

Interesse om mee te doen?
Geïnteresseerde professionals en amateurs kunnen zich voor 22 april melden via audry@culturelezondagenschede.nl.
Je krijgt vervolgens een Aanmeldformulier waarop kunt aangeven wat je zou willen doen, hoe dat aansluit op het thema en wat je wensen zijn m.b.t. de locatie, de techniek, etc. De CZ-organisatie bekijkt en beoordeelt alle aanmeldingen en selecteert daaruit om vervolgens een evenwichtig programma te maken.