Winnaars Kunstbende doen mee

Winnaars van de Kunstbende nemen deel aan de Culturele Zondag op 2 juni.

Jong talent beoordeeld door professionals; de Kunstbende bied een podium. Binnen categorieën variërend van Expo, Muziek, Fashion, Taal, Theater & Performance en Film & Animatie laten jongeren zien wat ze in hun m ars hebben.

Tijdens de Culturele Zondag Enschede van zondag 2 juni staan de volgende winnaars van de Kunstbende op het programma:

  • Maartje Sanders Met haar beeld ‘Dit is mijn held, dit ben ik’ won Maartje Sanders de 3e prijs Kunstbende in de categorie Expo. Haar beeld is te zien in Villa van Heek.

  • Mauro Casarini Met de korte film NewPicture won Mauro de 1e Prijs Film & Animatie Kunstbende Overijssel. Hierin kijkt een jongen terug op zijn leven, hoe het er vroeger uitzag en waar hij allemaal in geloofde. Hij realiseert zich dat het leven toch anders loopt dan hij dacht toen hij nog zo klein was. Doorlopend te zien in Villa van Heek.

  • Nicolai Boon Nicolai won de 2e prijs bij de Kunstbende in de categorie Taal. Hij speelt tijdens de CZ een tribute aan Bob Dylan op de Klokkenplas.

  • Rena Jansen Rena won dit jaar de voorronde van Kunstbende Overijssel in de catagorie Fashion. Een modeshow bestaande uit 5 outfits rond het thema feminisme; kom kijken op de Oude Markt naar haar creaties.

  • Robin Souwman Robin speelt een monoloog die gaat over een jongen, wiens broer ervan door is omdat hij de thuissituatie niet meer aan kon. Een aangrijpend verhaal, gebracht door de 1e prijswinnaar van de categorie Theater & Performance.